Besøk fra Latvia september 2022

I siste del av september 2022 var leder av House of Hope i Latvia, Tatjana Makovey, på besøk i Lyngdal.  I løpet av de 5 dagene fikk hun treffe mange av sine norske støttespillere.

Besøket ble innledet med et åpent møte i Lyngdal rotaryklubb hvor hun fortalte om situasjonen for ungdommene i Hope21 prosjektet.  Neste dag besøkte hun åpen barnehage i Lyngdal Frikirke. Dette for å hente ideer og inspirasjon til egen virksomhet på Mor & Barn senteret i House of Hope.  Hun hadde samme dag også møte med representanter for ledelsen i Lyngdal Frikirke.

Vår hovedsponsor i næringslivet ERV Teknikk AS, Lyngdal fikk besøk av Tatjana i lunsjmøte på fredag. Igjen kunne hun fortelle om ungdommer i Hope21 prosjektet. Hun fortalte om den vanskelige tiden under Covid19, men også om den nå kanskje enda vanskeligere tiden med prisstigning og krigsfrykt.

House of Hope hjelper flyktninger fra Ukraina på forskjellige måter.  Det var derfor interessant for henne med en fin omvisning på flyktningmottaket Solsiden på Rom, Lyngdal. Hun fikk se og høre hvordan mottaket ble drevet.  Tatjana er opprinnelig fra Ukraina og fikk også god anledning til å snakke med beboere på mottaket.

Lørdag kveld var hun med på ungdomssamling i Lyngdal Frikirke.  Kirken var fullsatt av ungdommer denne kvelden.  Hun fikk fortelle dem om sin egen oppvekst og liv – og hva som driver henne i sitt sterke engasjement for å hjelpe andre. Hun fortalte til en lydhør forsamling om ungdomsarbeidet i House of Hope.  Til sist, men ikke minst fortalte hun om hvordan mange unges liv har blitt totalt forandret.

Søndag deltok hun på gudstjenesten i Lyngdal Frikirke.  Hun fikk anledning til å fortelle om arbeidet ved House of Hope både til barna og til de voksne.  Hun ble intervjuet av henholdsvis Linda Kvavik og pastor Thore Søvik.   Denne søndagen hadde også Frikirken meldt på formålet «House of Hope» i marsjen til Sparebanken Sør.  Mange deltok for å støtte dette gode formålet og i ettertid er kr 10.450 videresendt til Tatjanas arbeid i Liepaja, Latvia. 

Hennes besøk ble avsluttet med møte sammen med styret i Håp For Alle.

You Might Also Like