– Jeg er helt forandret

Publisert 17. august 2016

For ett og et halvt år siden ble Einars (i midten) pågrepet av politiet og dømt til å utføre samfunnstjeneste på Karosta Kids sitt ungdomssenter i Liepaja. Denne sommeren var han miljøarbeider og forbilde for yngre vanskeligstilte barn på Happy Camp i Lyngdal. Snakk om forandring!

– «Livet mitt er helt forandret. Jeg var skikkelig badboy før, men tiden i Karosta Kids har forandret meg fullstendig», sier den sympatiske unge latvieren. Einars er i dag med i stipendprogrammet HOPE21, og ble valgt ut til å være én av tre ungdommer som fikk være med som miljøarbeidere på Happy Camp, en sommerleir for vanskeligstilte barn fra Estland.

– «Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få oppleve å komme til Norge. Dette var min første flytur, så da jeg hørte at jeg fikk reise ble jeg både overrasket og veldig glad!»

Sammen med de to andre miljøarbeiderne, Zhenya og Sveta, bidro han til at barna fra Estland hadde en strålende uke på Undeland i Lyngdal. Siden alle snakket russisk, var det lett å kommunisere med barna. Det kom godt med både i lek og når ting var vanskelige. Zhenya brukte mye tid en kveld på å snakke med en gutt som hadde hjemlengsel.

– «Jeg prøvde å være deres venn, og det ble spesielt viktig når én lengtet hjem, men også utenom dette så ventet barna ofte på oss for å leke med oss. Jeg likte veldig godt å være der for barna». 

Sveta var eneste jente i trioen fra HOPE21, og hun var også godt fornøyd med å være på Happy Camp, og få denne type ledertrening.

– «Jeg likte veldig godt å få denne tilliten, og jeg fant ut at jeg har valgt rett vei for fremtiden. Jeg ønsker å arbeide med barn, og det fikk jeg bekreftet her», sier den alltid smilende latviske jenta.

Ungdommene deltar i stipendprogrammet HOPE21 som fokuserer på å motivere ungdommer til å ta ansvar for sitt eget liv og sine omgivelser. Vi fokuserer på tre hovednøkler som vi kaller for «CPR»: Character/Karakter, Participation/Deltakelse og Relation/Relasjon. Vi tror at når man knytter positive relasjoner og deltar aktivt i å bedre sin egen og andres hverdag, så utvikler vi vår karakter og blir utrustet til å ta mer ansvar. Les mer om HOPE21 her.

You Might Also Like