Fem år med Happy Camp i Lyngdal

Happy Camp ble arrangert i Lyngdal fra 2012 til og med 2016. Her er et tilbakeblikk fra det siste året.

Publisert 18. juli 2016

Årets Happy Camp var den femte sommerleiren vi har arrangert i Lyngdal siden 2012, og denne gangen ble leiren lagt til Undeland Misjonsgård i Kvås. De 18 guttene fra Tallinn var med på å gjøre denne leiren til kanskje den beste leiren vi har hatt, selv om godværet uteble nesten hele uka.

Vi så veldig tydelig at de som har vært på Happy Camp flere ganger tidligere, har lært seg hvordan vi ønsker å ha det på leir, når det gjelder hvordan vi oppfører oss i forhold til hverandre og de reglene som vi blir enige om på den første dagen. Her har vi måtte jobbe mye tidligere, men i år syntes vi alle at det hadde skjedd en veldig positiv utvikling, og det var hyggelig å oppleve.

På programmet for uka stod det blant annet turer til Flipside på Lista, Badelandet i Dyreparken, kanotur, skogstur, bakedager, «Mega Swing» og ikke minst noen sene kvelder med EM-kvartfinalene på storskjerm. I tillegg hadde vi som vanlig kveldssamlinger hvor vi hadde både sang, fortellinger fra Bibelen, bilder fra dagen, og konkurranser som f.eks. bingo.

Nytt av året var det at vi hadde med oss tre av HOPE21-ungdommene fra Latvia på Happy Camp. De var med som miljøarbeidere og gjorde en fantastisk innsats, sammen med leder Marija Tarasova fra Karosta Kids. Selv om ungdommene er fra Latvia snakker alle russisk, slik at de kommuniserer lett med barna fra Estland. Vi opplevde dette som en vinn-vinn-vinn-situasjon, der både ungdommene får vokse med å ta ansvar, vi får enda flere gode ledere som kan kommunisere godt med barna, og barna får en god ressursperson på leiren.

Ved endt leir ble det litt dramatikk da flyet fra Stavanger ble utsatt og det så ut til å bli et ufrivillig opphold i Oslo på guttene, men Norwegian ordnet opp og fikk satt opp en buss som kjørte gjengen til Stockholm på natten, og så fikk de fly videre til Tallinn neste morgen. Så med én ekstra natt på «leir» kom guttene seg velberget hjem til Tallinn tirsdag 5. juli.

Se våre Facebook-sider for flere bilder fra Happy Camp 2016!

Takk til alle våre faste støttespillere, og en spesiell takk til våre sponsorer:

– Sirdalsbussen
– Lyngdal Karosseri & Auto
– Tokla AS
– Sparebanken Sør
– Maduro Kompetanse
– Undeland Misjonsgård
– OBS Handelsparken
– Gla’Pris
– Spar Konsmo
– Badelandet i Dyreparken
– Hodejeger Aastveit
– Bademiljø Sørlandsparken

You Might Also Like